Doneren

Donaties aan de door het Genootschap ondersteunde onderwerpen kunnen via deze website ook online gedaan worden (zie hieronder). Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de betaalfunctie “IDEAL”, welbekend bij eenieder die ook zaken bij online winkels bestelt. U heeft daarvoor uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig voor het inloggen bij uw bankinstelling. Uiteraard moet u ter bevestiging een beveiligingscode intikken, die u dan van uw bankinstelling moet hebben ontvangen.

Het éénmalig te doneren bedrag is geheel uw vrije keuze. Wel is er een minimumbedrag van € 5,- ingesteld. U gelieve daarbij wel te bedenken dat het Genootschap de ANBI-status heeft, zodat de donaties als persoonlijke giften aftrekbaar zijn in de belastingaangifte.

Geen van de door u bij het doneren te verstrekken gegevens worden door het Genootschap opgeslagen of bewaard.
De gegevens van uw donatie worden onmiddellijk naar de aangegeven bankinstelling doorgestuurd en komen daarnaast in een periodieke financiële rapportage aan het Genootschap.

Last but not least: aangeraden wordt om bij het uitvoeren van uw donatie gebruik te maken van een niet openbaar én beveiligd netwerk zodat uw gegevens niet “meegelezen” kunnen worden.